24/05/23 ¡El padrón es un derecho! ¡Fonollosa da la cara! Jornada de lluita de “Papers per tothom” a Martorell (Barna)

El passat dimecres, 24 de maig de 2023, s’havia convocat, a les 10:00 hores, una concentració de denúncia a la Plaça de la Vila (davant de l’Ajuntament) per part de l’assemblea “Papers per tothom”, creada fa uns mesos al municipi. L’objectiu de la protesta era tornar a denunciar la pràctica caciquil del Consistori de negar l’empadronament (i, per tant, la sanitat i l’educació) a les veïnes per motius classistes i racistes: el passat 25 d’abril es va fer la primera, coordinada amb d’altres localitats com l’Hospitalet de Llobregat o Badalona, on s’hi van acostar unes 100 persones presentant instàncies i denunciant amb èmfasis l’actitud dèspota d’aquest Ajuntament; que tracta, per boca del mateix Alcalde Fonollosa, a les persones sense recursos de “delinqüents”. El que venint d’algú com ell, que s’amaga com una rata de les càmeres de TV3 per no donar explicacions, només fa fàstic del tuf d’oligarca que deixa anar aquest miserable convergent.

Sobre l'hora convinguda, es van començar a acostar els membres de l’assemblea i alguns militants llibertaris del sindicat local de la CNT-AIT en solidaritat. Era un dia assolellat de mercat i es van començar a repartir octavetes i a desplegar la pancarta de l’assemblea que denuncia l’incompliment de la llei del padró per part de l’Alcalde. Des d’un primer moment, hi havia presència de la Policia Local a la Plaça i controlant la baixada a aquesta des del carrer de dalt. Davant de les explicacions dels membres de “Papers per tothom”, es van començar a sumar més veïns i veïnes, que es trobaven passejant pel mercat en aquell moment, afectades i en solidaritat amb les reivindicacions del col·lectiu, arribant a sumar fins a una trentena llarga de persones. En aquell moment, es va enfilar amb la pancarta cap al carrer del Mur (on estan les oficines) mentre es cridaven consignes com ¡El Padrón es un derecho! o ¡Alcalde racista...y fascista!

Un cop a dalt, diverses persones van entrar a les oficines a interessar-se per l’estat dels seus tràmits d’empadronament o per presentar noves instàncies (doncs, l’Ajuntament no ha donat resposta, encara) mentre la concentració seguia a la porta, vigilada de prop per la Policia Local i els Mossos d’Esquadra, a l’altra vorera. Els manifestants vam cridar ¡Fonollosa oligarca! (com es podia llegir a una pancarta que algunes persones van col·locar, fa uns dies, al pont de la benzinera i que no va durar ni una hora) ¡Fonollosa delincuente!, ¡Queremos respuesta ya! o ¡Fonollosa da la cara! També es van recordar per megafonia, de més a més, alguns dels tripijocs de l’Ajuntament com el “pelotazo” urbanístic del barri de la Sínia, l’estafa de Martorell: Ciutat Europea de l’Esport o aquesta enganyosa propaganda electoral que confon el partit polític amb l’Ajuntament.

Després d’unes dues hores de cridar consignes, contra el classisme i el racisme de l’Ajuntament, que també té la costum fa anys de retirar ràpidament tota la propaganda que els acusa directament, es va desconvocar la concentració al crit de ¡Hoy nos vamos pero volveremos! Una estona després ens vàrem assabentar de l’aparició per xarxes socials de fastigosos missatges xenòfobs i racistes per part d’ultranacionalistes catalanistes propers ideològicament als merdosos convergents. Realment, aquesta gentola que corre per Martorell es pensa, a l’igual que l’Alcalde, que el poble és seu i dels seus quatre amiguets que deixen anar les mateixes burrades feixistes a la mínima de canvi.

Seguirem plantant cara a la cacicada oligàrquica d’aquest fotut poble i mirant que la flama de la protesta s’estengui pels voltants, doncs, aquest no és un problema exclusiu de Martorell sinó de tots aquells municipis amb Ajuntaments que es pensen que ser ciutadà és un privilegi i, per això, fan la vista grossa quan les màfies mercadegen amb el padró municipal mentre estigmatitzen la pobresa i les seves eines de resistència com l’okupació. L’assemblea “Papers per tothom” de Martorell es segueix reunint tots els diumenges a les 12: 00 hores a l’avinguda Pau Claris núm. 20 (local de la CNT-AIT) a fi de seguir organitzant la resposta a les polítiques socialment excloents del Consistori i construir un Martorell de tots i totes.

 

Papers i padró per tothom!

Que s’estengui la lluita contra tots els Ajuntaments que exclouen als veïns i veïnes!

                                                                                                                                              

                                                                                                                                             Alma apátrida

 


P.D. L’Assemblea “Papers per tothom” de Martorell i la seva lluita a varis mitjans de comunicació:

 

a) La concentració del 25/04/23 al TN Comarques (minut 15:42)

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies-comarques/telenoticies-comarques-25042023/video/6216856/

 

b) Noticia a elbaix.cat – La informació del Baix Llobregat

https://www.elbaix.cat/2023/04/25/mala-imatge-per-a-martorell-la-negativa-de-lalcalde-fonollosa-a-respectar-el-dret-a-lempadronament-ha-provocat-laparicio-de-mafies/

 

c) Noticia a elperiodico.com

https://www.elperiodico.com/es/sociedad/problemas-padron-catalunya-ayuntamientos-sh/index.html

Comentarios

Entradas populares de este blog