[Martorell-Bcn] 3ª Concentració per l’empadronament universal: Cap veí sense padró!

El dimarts, 11 de juliol a les 10:00 hores, a la Plaça de la Vila de Martorell, s’ha convocat una concentració, per part de l’assemblea “Papers per tothom”, que ja fa uns mesos està desenvolupant una intensa campanya, de propaganda i denúncia, a fi d’aconseguir que l’Ajuntament deixi de negar el dret a l’empadronament a bona part de la ciutadania de Martorell. El padró és un dret universal: visquis okupant, al carrer, rellogant o de la forma que sigui i només des del classisme i racisme més repugnant es pot negar a fer-lo efectiu impedint als veïns i veïnes exercir el seu dret a fer ús dels serveis sanitaris o educatius. Ja sabem, però i en aquest cas, quin peu calcen els ex-convergents: com resava la seva darrera campanya electoral, ells i elles són la “Gent de Debò”, i per aquesta gentola els demés només existeixen, la majoria de les vegades, per treballar un fotimer d’hores, per quatre duros i sense assegurar.

Cap a l’hora convinguda s’han començat a acostar els membres de l’assemblea i companys de la CNT-AIT de Martorell i Badalona. La gent ha anat arribant a poc a poc i s’ha aprofitat per repartir propaganda de la campanya als veïns i veïnes que circulaven. Davant de la porta de l’Ajuntament hi havia alguns efectius de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra. Al cap d’uns minuts ens hem assabentat que una de les primeres s’ha dedicat a anar buscant les persones que anaven arribant (simpatitzants i col·laboradors puntuals de l’assemblea) per oferir-se “amablement” a acompanyar-les, personalment, a esbrinar, a les oficines del carrer del Mur, l’estat dels seus tràmits.

Varis companys estem segurs que el seu principal objectiu era rebentar la concentració intentant confondre als potencials participants: lògicament, no és el mateix trobar-se la pressió d’una concentració a la porta, mentre exigeixes a la funcionària de torn que t’informi, que la guàrdia pretoriana del Fonollosa t’acompanyin fent-se els simpàtics. Un cop ens hem reunit unes 20 persones (que, tot i que menys que l’altra vegada, hi havia algunes cares noves i més presència de dones) hem començat a cridar consignes com “El padró és un dret” o “Fonollosa delincuente” i, agafant la pancarta, s’ha enfilat cap al carrer del Mur. Un cop a les oficines s’ha començat a cridar pel megàfon consignes vàries contra l’Ajuntament i l’Alcalde Fonollosa mentre s’informava a les persones que sortien de les instal·lacions o passejaven pel carrer. Al cap d’una hora i mitja, més o menys, s’ha desconvocat aquesta concentració que ja és la tercera organitzada per l’assemblea “Papers per tothom” de Martorell.

En aquesta ocasió, s’ha fet una campanya informativa més intensa, repartint propaganda, els dies previs, al mercat del barri de Buenos Aires, enganxant cartells i penjant una pancarta al Pont de la Benzinera. També s’han enganxat cartells informatius (de l’assemblea dels diumenges a les 12:00 hores a Pau Claris, 20) a les localitats de Sant Andreu de la Barca i Pallejà. Si bé, en aquesta ocasió, no s’ha traduït en més participació, si crec que s’està creant una matriu d’opinió favorable al poble el que, pot semblar poc, però considero que es tradueix en que, en cada ocasió, participa gent diferent el que també és interessant de cara a estendre el missatge.

 

Papers i padró per tothom!

Fonollosa Oligarca!

                                                                                                                                             Alma apátrida

Comentarios

Entradas populares de este blog