Crònica antifeixista i llibertària sobre la concentració contra la presència de Vox a Martorell

El passat dissabte 20 d’abril, es va realitzar a Martorell una concentració de rebuig a la presència d’un estand de la formació ultradretana VOX que va pretendre infectar amb la seva propaganda electoral i el seu discurs d’odi la placeta de la Rosa dels Vents al barri obrer de Buenos Aires. Davant de l’estanc d’aquesta barriada hi van confluir les dues convocatòries, la d’UCFR i la llibertària, que havien aparegut de forma independent degut a les diferències de plantejament social i polític, que els segons mantenim amb aquesta Plataforma, en quan a la millor manera d’enfrontar l’augment del feixisme. És sabut que els anarquistes no confiem en les institucions, ni en els que participen en elles, per frenar aquesta xacra, ja que les considerem les seves còmplices necessàries. És necessari repetir aquí, doncs, el paper traïdor que ha jugat sempre la socialdemocràcia desactivant els moviments revolucionaris i, per tant, aplanant-l’hi el camí a fastigosos individus com els que vam tenir la desgràcia de suportar l’altre dia.

El perímetre de la zona estava totalment ocupat per Mossos de la BRIMO i l’ARRO que vigilaven els manifestants antifeixistes de prop i protegien, com sempre fan, al partit xenòfob, classista i masclista del ridícul Geyperman de pega Santiago Abascal, qui es lliurà de la mili per està xupant de la mamella a un Ajuntament. A l’arribar els primers membres i simpatitzants de VOX, van rebre una pluja d’insults que els hi van recordar la classe de merda que són: una colla de pallassos amb pinta de Torrente i de nens macos amb jersei lligat al coll que van onejant banderes patriòtiques per dissimular l’austeritat neoliberal que pretenen aplicar. La gent però, no es xupa el dit, i van aconseguir quedar totalment desubicats en aquest barri martorellenc de classe treballadora.

Acompanyaven les consignes llançades al vent, una bandera d’acció antifeixista i una d’anarquista mentre alguns cotxes que circulaven ens donaven ànims i mostres de suport com fer sonar el clàxon o fer la “peineta” en direcció a la carpa de VOX. També es van improvisar algunes pancartes amb esprai amb consignes com “Fora nazis dels nostres barris”. En un moment donat, i quan ja portàvem algunes hores de concentració, es va decidir ocupar la carretera per intentar arribar a l’acte feixista però els Mossos ens barraren el pas produint-se alguns moments de tensió entre els manifestants antifeixistes i els impresentables guardaespatlles dels fastigosos que es trobaven a l’altra vorera. D’igual manera els Mossos van amenaçar a un company que s’intentà acostar a l’acte ultradretà per un altre lloc i un d’ells va arribar a proferir insults masclistes contra una altra companya.

Al final, i després de donar la tabarra amb la seva insuportable presència durant bastanta estona, els membres i simpatitzants d’aquest repugnant partit van decidir marxar escortats per la policia. Al cap d’uns minuts, els i les antifeixistes van recórrer un tros de la carretera i varen plantar-se just al lloc on havien estat els feixistes. En aquest moment, es van fer alguns parlaments, es va fregar amb aigua i lleixiu el terra per esborrar tot rastre de la seva infecta presència i dos activistes realitzaren una pintada contra VOX al terra de l’esmentada Rosa dels Vents. La gent va acabar per marxar en grups per cuidar-se les espatlles de possibles represàlies d’uns Mossos que van demostrar durant tota la jornada al servei de qui estan per si algú encara l’hi quedava algun dubte.

Ahir el “Martorell Antifeixista” va ressonar fort i durant llarga estona al barri obrer de Buenos Aires, agrupant a activistes i veïns que, normalment, no acostumen a coincidir. La consciència antifeixista és capaç d’agrupar a diferents persones, algunes de les quals no acostumen a participar a d’altres lluites. Si aconseguim difondre la idea que l’única lluita antifeixista eficaç és la que pretén transformar la societat en un sentit revolucionari, connectant-la amb els problemes quotidians d’una població durament afectada per l’austeritat sociòpata capitalista (i que a Martorell té com a responsables principals als antics convergents que no han mogut un dit per evitar aquest acte i que gestionen el poble amb més atur de la comarca) podrem transformar aquesta ràbia contra VOX en quelcom que vagi més enllà, superant l’antifeixisme sense adjectius per convertir-lo en una amenaça real pel sistema que alimenta a la reacció ultradretana.

En aquest camí als anarquistes sempre ens hi trobaran.
                                                                                                                                                                         Alma apátrida

Comentarios

Entradas populares de este blog